För elva år sedan, den 7 januari 2011, skrev jag mitt allra första blogginlägg på Lottens bokblogg!

Det som från början var tänkt som en form av läsdagbok för min egen del utvecklades till något annat. Jag insåg mer och mer hur viktigt det var för mig att få ha den här möjligheten att skriva. Så upptäckte jag efterhand andra bokbloggar, och hittade likasinnade människor. Att det finns många som älskar att läsa och prata om det! Det är en generös grupp människor, och tonen är alltid bra. Både på bloggarna, Instagram, Facebook och såklart när vi ses i verkliga livet. I januari 2020, så var jag på min första bokbloggarträff, en helg i Varberg. Helt underbart! En ny sådan är nu planerad i februari 2022, och jag håller alla tummar att det blir av.

Det som ger mig mest är ni läsare av den här bloggen, ni som läser böcker jag tipsar om, kommenterar, ger feedback eller helt enkelt läser vad jag skriver. Ett stort skäl till att jag har kvar bloggen är att inom ramen för den får jag skriva, något som jag verkligen tycker om. Med åren märker jag att fler ger upp bloggandet, och bara befinner sig på Instagram. Jag känner att det inte fyller mina önskemål, jag vill framförallt skriva om böcker och läsande.

Genom bloggen har jag också lärt känna en del författare som skriver fantastiska böcker, och som förstås gärna pratar litteratur. De flesta tar också bokbloggare på allvar, och tar emot oss med respekt. En del ”blurbar” har det blivit, och jag är alltid fascinerad när någon vet vad Lottens bokblogg är för något. Alla bokevent där jag fått intervjua författare är också något som gett energi. Under 2021 fick jag också läsa några manus, det hade jag nog inte fått möjlighet utan bloggen.

Det blir inget stort firande av elvaårsdagen, det finns det ingen energi för. Min tanke är att fortsätta blogga även i framtiden, då jag tycker om att skriva. Möjligen kommer jag att ändra typen av inlägg, eller kanske inte blogga varje dag som jag gör nu (för att jag själv vill), men recensioner kommer det fortsatt att bli.

Med det här inlägget vill rikta ett stort TACK till alla er som läser på den här bloggen, och hoppas ni fortsätter att göra så även 2022.