Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man normal hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Den här veckan har varit rätt jobbig på många sätt, men också haft några energigivande moment. I en kurs jag går så fick vi i fredags under ledning från en skådespelare som gör improvisationsteater göra övningar kring kreativitet där ord och kroppsspråk fick följas åt. Otroligt energigivande, och vi skrattade en massa tillsammans. Jag blev påmind om hur roligt det var att spela teater, att vara spontan och hur viktigt kroppsspråk är.

Det har såklart blivit en hel del läst också, jag har behövt litteraturen och verklighetsflykt. I går så skulle jag välja ny bok, och det fick bli av en författare som ingår i min Boktolva, nämligen Slöa hästar av Mick Herron. Smakbiten får komma ur början på den:

Objektet befann sig ett tjugotal meter fram för dem. ”Vit T-shirt under blå skjorta” upprepade River för sig själv. En beskrivning han utöver Spindelns skissartade signalement nu kunde förstärka med fler detaljer: ung man med mellanösternutseende; den blå skjortans ärmar var upprullade; de svarta jeansen styva, så nya var de. Gick man och köpte sig ett par nya byxor inför en handling som den här? Han lade tanken på minnet; det var en fråga som fick ställas senare.