Den här hittade jag hos Monika . Hon hittade den hos Vargnatts bokhylla och där finns ytterligare några frågor som jag också passar på (de var lite för knepiga för mig…).

1. The second-last book you read
Den näst-senaste boken jag läste var Syndaren ska vakna av Linda Ståhl.

2. The second book from the top of your TBR
Redan här går jag bet. Jag planerar inte min läsning på det sättet. Alltså jag vet inte vilken bok jag ska läsa härnäst…

3. Two 2-star reads
Jag tolkar det som två böcker jag gett betyget 2. I mina betygskriterier är det ”Inte i min smak, men jag läste ut den till slut”. Jag väljer två prisade böcker som inte alls var min smak. Länk i titeln till vad jag tyckte… Orange is the New Black av Piper Kerman och Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Man kan säga att de inte levde upp till mina förväntningar.

4. Two great books by the same author
Två fullpoängare från samma författare? Jodå, det händer titt som tätt. För den här frågan väljer jag Elif Shafak och hennes två böcker Honor och 10 minutes 38 seconds in this Strange World. Den första finns i alla fall översatt till svenska.

5. Two bails or two books you wish you’d bailed on or two books you hated
Lite samma som fråga 3 för min del, men om jag tar istället två böcker som jag aldrig slutförde: Kryptan av Kate Mosse och Jävla John av Eva Dozzi. Så man kan väl såga att det är två ”bails”.

6. Two favorite reads so far this year
Jag har bara delat ut två fullpoängare i år, och de gick till En ensam plats av Kristina Sandberg och Större än störst av Andreas Roman.