Handling från förlagets hemsida: Kate Ekberg är en stjärna. På egen hand har hon skapat den populära nattklubben Kate’s dit alla vill komma. Hon är en glamorös, tuff och smart affärskvinna. Men det ingen vet är att hon är utsatt för utpressning.
Utåt sett är Jacob Grim en stel bankchef med bister blick, dubbelknäppt kostym och strama slipsar. Efter en tragedi har han i tio års tid tvingat sig att inte känna någonting. Det fungerar, tills han träffar en desperat Kate.
För något sker i mötet mellan dessa motpoler: den karismatiska nattklubbsdrottningen och den avstängda bankmannen. De kastas in i en passion som förändrar allt och plötsligt finns löftet om något mer. Om de vågar göra det svåraste som finns: vara sårbara.

Boken: Nattens drottning av Simona Ahrnstedt kom ut 8 oktober 2021.

Varför jag läste den: En ny bok av Simona Ahrnstedt är ett måste på min läslista. Så jag blev väldigt glad när den här kom som en överraskning i brevlådan. Så snart jag läst ut boken jag höll på med så började jag på Nattens drottning.

Vad jag tyckte om den: Nattens drottning är ännu en bra contemporary romance av Simona Ahrnstedt. Hon har från början av sitt författarskap skrivit romance, och i mångt och mycket varit en svensk föregångare i en genre som är en av de största utanför Sveriges gränser. Romancedrottning är ett av epiteten hon belönats med, och jag håller med. När jag ska börja läsa en bok av Simona Ahrnstedt är jag aldrig orolig. Jag vet att nu får jag bra och välskriven romance, i en svensk miljö. Så kände jag inför Nattens drottning, och mycket riktigt. Det var en bok som jag läste ivrigt, bitvis nästan lite för hetsigt. Jag tror jag hade gjort berättelsen mer rättvisa om jag låtit läsandet ta mera tid.

Jag läser rätt ofta romance och de komponenter som finns i det som jag tycker är bra romance finns här. Det är en kärlekshistoria med förhinder som jag tror på. Det finns attraktion. Det är karaktärer med flera bottnar. Det finns ärlighet. Det finns svärta. Dessutom berör den viktiga och angelägna samhällsfenomen, som hur maktlös man kan vara som kvinna när man blir utnyttjad. Inte minst i vår digitala tid. Invävt i berättelsen finns en del spänningsmoment, och även om jag kan förstå upplösningen av just den delen, så var det delar som jag inte var så förtjust i.

Karaktärerna i Nattens drottning är bra och väl beskrivna. Det finns svärta och hemligheter, både Kate och Jacob har blivit tilltufsade av livet och har svårt att lita på andra människor. Exakt vad som hänt och hur det påverkat dem får vi som läsare veta gradvis. Den här gången är jag mest förtjust i den manliga karaktären Jacob. Han känns verklighetstrogen, jag tycker om hans styrka och sårbarhet, och framförallt är det oändligt skönt att läsa om en man som är god. Kate är en person som jag också tycker om, men det är några pusselbitar som jag inte får ihop.

Vad gäller karaktärer så är jag svag för när huvudkaraktärer dyker upp som bikaraktärer och vice versa. Personer som förekommit i tidigare böcker av Simona Ahrnstedt, som En enda hemlighet och Med hjärtat som insats, dyker upp här. Det är sådant som man uppskattar om man läst tidigare böcker, men det är inte information som behövs om man inte läst något tidigare av Simona Ahrnstedt.

Som vanligt ser jag fram mot nästa bok av Simona Ahrnstedt.

Betyg: 4

Mer info:
Förlag: Bokförlaget Forum
Sidor: 366
Betyg på Goodreads: 3,74 baserat på 23 betyg
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar
Utläst: 16 oktober 2021