Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 42 är Konst & fotografi

Oj, det var ett knepigt tema! Det tog mig ett tag att lista ut hur jag skulle angripa det. Men det får bli två böcker och en tavla i vårt hem.

Ett barn blir till av Lennart Nilsson. En sensation när den kom ut 1965, och en av världens mest sålda fotografiböcker.

När jag gick i gymnasiet intresserade jag mig mycket för grekisk konst och historia, i synnerhet från den minoiska tiden, och läste mycket om den. Vi har flera böcker i hyllan, bl.a. den nedanstående Lost World of the Agean. Har ni inte varit och sett palatset Knossos på Kreta, och muséet i Heraklion är det hög tid!

För mitt tredje val så går jag faktiskt ifrån böckernas värld och tipsar om det ett instagramkonto: hokarlsson. Det är en vän till mig som tar helt fantastiska foton. Till min femtioårsdag så fick jag välja en tavla som hänger på väggen nu: