Tisdagstrion v. 40: Blått

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 40 är Blått.

Ja, blått råkar ju vara en av mina favoritfärger 🙂 Lockande att ta omslag alltså, men jag tar en annan vinkel idag. Böcker med ”blått” i titeln. Eller ja, det blev ju ”blå” också.

  1. Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston. Det här är en av de bättre romanceböcker jag läst på senare år. Den har humor och glädje, attraktion och kärlek.
  2. De blå damerna av Kristina Appelqvist. Kristina Appelqvists deckare som utspelar sig på det fiktiva Västgöta universitet är underhållande och charmiga.
  3. Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson. Det här är fjärde delen i en riktigt bra kriminalserie om Leo Junker. Hela serien rekommenderas varmt!

17 kommentarer

  1. Rött, vitt och kungligt blått var en av böckerna som fanns på bokbytesbordet på bokträffen jag var på och den jag hade siktat in mig på. Tyvärr var det någon annan som tyckte likadant 😧

    Gilla

  2. Jag försökte mig just på en av Appelqvists böcker och gillade den inte alls – jag blev så arg på den inkompetenta rektorn som är huvudkaraktär (en chef får INTE tvinga sin personal att klä ut sig och sjunga på scen! 🙂 )
    Men jag kan se att de fyller en funktion som mysdeckare för lätt underhållning.

    Gilla

  3. Den första har jag funderat på, länge och väl, men inte kommit till skott. Har precis lyssnat på Brinn mig en sol och kan nog faktiskt tänka mig att lyssna på mer av honom.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.