Första lördagen i månaden hakar jag som vanligt på kulturkollutmaningen.

Just nu…

… läser jag ett bokmanus. Eller ja, det är vad jag ska göra i helgen i alla fall har jag tänkt.
I veckan var jag i Åre med jobbet, och därför började jag läsa Sly av Sara Strömberg. Men det blev inte mycket läst alls, det blir ju sällan det på jobbresor. Jag hoppas kunna läsa mer i den i helgen, det är alltid spännande med böcker som utspelar sig i regionen.

… ser jag på Rebellion på Netflix. Det är en serie som utspelar sig på Irland innan, under och efter påskupproret 1916. I Makeutmaningen läste jag i augusti What the Wind Knows av Amy Harmon och ville sen veta mer om de historiska händelserna. När vi såg att Rebellion handlade om Irland och påskupproret så blev vi nyfikna på den.

… lyssnar jag på tystnaden. Efter en massa socialisering i veckan, och återgång till jobbet så känns det skönt att ta paus hemma. Man är ju så ovan vid alla dessa ljud!

…längtar jag efter att börja simma igen. Det är den träningsform jag föredrar men under pandemin har det helt blivit ett uppehåll. På hotellet tidigare i veckan simmade jag första gången på mycket länge. Simhallen hemmavid ligger bredvid jobbet, så förhoppningsvis kan jag komma igång med att simma på morgonen innan jobbet.