Nya bokförvärv – September 2021

September är en månad då det ges ut många nya böcker. Några av dem har hittat hem till mig. Ja, ganska många. Och ändå finns det ett antal till som jag skulle vilja läsa.

Först ut en överraskning från Modernista: Skampärlorna av Lilja Gladh. En deckare som utspelar sig i Örbyhus lät spännande, men det är tredje delen i en serie.

Några dagar senare kom ytterligare en överraskning från Modernista: Sly av Sara Strömberg. Den utspelar sig i Jämtland, i närheten av Åre, och jag började läsa den nu när jag var i Åre med jobbet. Det blev inte många rader läst då, men förhoppningsvis blir det mer nu i helgen.

Från Polaris kom en ny del i serien om familjen Winther: Rosenträdgårdens hemligheter av Katrine Wessel. Den här serien som jag har flera delar i nu är jag nyfiken på.

En till överraskning från Polaris: Den enda rätta av Milly Johnson. Om jag förstått det rätt så är det feelgood, och det finns det ju då och då behov av.

En dag kom det ett större paket med posten. Det visade sig vara Dungen av Rachel Molin, från Polaris. Med boken följde en kasse och två scrunchies. De två sistnämnda har jag skänkt till dottern, men boken behåller jag själv.

Från Modernista kom Meter i sekunden av Stine Pilgaard. En prisbelönt bok som känns lockande att läsa.

Sen var det dags för en efterlängtad bok från Southside Stories: Förgätmigej av Kerstin Bergman. Andra delen om Iris Bure. Den är utläst och recension kommer.

Från Modernista: Överlevaren av Bethany Clift. Intresseväckande omslag där det ser ut som man misshandlat boken…

I slutet av augusti var jag med på ett Bokprat som Albert Bonniers förlag höll i. Efter det fick jag en av böckerna man pratat om och jag valde Det tredje ljuset / Små ting som dessa av Claire Keegan. Förhoppningsvis läser jag den snart.

Sist ut var en bok jag ser fram mot att läsa: Död för dig av Mikaela Bley (Norstedts). Ja, den står faktiskt högst på läslistan.

Den här månaden har det kommit många intressanta böcker. Men lästiden saknas mer än någonsin! Hur sjutton ska jag hitta tiden?

3 kommentarer

  1. Det borde faktiskt vara så att med varje bok får man med tiden att läsa den. Jag vet inte hur det skulle funka rent praktiskt, men det borde vara så.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.