Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till september 2019, dvs för exakt två år sedan. Den fjärde boken från den månaden som dyker upp här i Hett i hyllan är en överraskning från Modernista:  Absoluta bevis av Peter James. 2016 träffade jag faktiskt Peter James och hans fru på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall, det var intressant att lyssna på honom och sen prata efteråt på middagen. Men innan den här boken kom hade jag, efter att ha läst nio böcker i Peter James serie om Roy Grace, bestämt mig för att pausa den serien. Jag var helt enkelt trött på konceptet och huvudpersonen. Sen dess har jag inte läst fler. Nu är Absoluta bevis en fristående bok, en rejält omfångsrik sådan (576 sidor), men jag har inte kommit mig för att läsa den heller.

En andlös kamp mot klockan för att lösa det största mysteriet av dem alla. 

 Den grävande reportern Ross Hunter är nära att inte svara på det telefonsamtal som ska förändra hans liv, och kanske världen, för all framtid. 

»Jag vill bara försäkra er om att jag inte är en knäppskalle, mr Hunter. Jag är doktor Harry F. Cook och jag vet att det här kommer att låta underligt, men jag har nyligen fått absoluta bevis för Guds existens – och fick tips om en författare, en respekterad journalist som heter Ross Hunter, som skulle kunna hjälpa mig att bli tagen på allvar.« 

Ross kan inte motstå frestelsen att lyssna vidare, och är snart indragen i sitt livs största – och farligaste – uppdrag. En predikande miljardärs falska budskap, en berömd ateists hela livsverk, och trovärdigheten hos samtliga världens stora religioner – alla kommer de snart att vara hotade. Om Ross Hunter lyckas överleva länge nog för att lägga fram de uppgifter han fått ta del av…