Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 39 är Black Lives Matter 

Vilket spännande tema, jag hoppas på många bra boktips! Här kommer mina tre tips. Tre riktigt läsvärda böcker.

  1. The Hate U Give av Angie Thomas. En roman från 2017 om 16-åriga Starr som lever i rasmotsättningarnas USA. Jag tror det här kommer att bli en modern klassiker. Både boken och filmen är mycket bra!
  2. Ett amerikanskt äktenskap av Tayari Jones. En roman om ras och klass i dagens USA. Roy blir anklagad och dömd för ett brott. Hans hustru Celestial är övertygad om att han inte begått det.
  3. Flicka, kvinna, annan av Bernardine Evaristo. Fick Bookerpriset 2019 och då var Bernardine Evaristo den första färgade kvinnan att ta emot priset. Flera av karaktärerna i Flicka, kvinna, annan är färgade kvinnor i dagens Storbritannien. En annorlunda bok som var en stark upplevelse att läsa.