My life in books – TAG

Nu kommer alla taggar som jag hittat till användning. Hoppas någon hänger på. Den här hittade jag inne hos C R M Nilsson. Som i sin tur hittat den (förstås) hos Vargnatts bokhylla.

1. Find a book for each of your initials.
Nu tar jag alla mina tre namn 🙂
Loveless av Alice Osman
Mios Blues av Kristina Ohlsson
Goda grannar av Mattias Edvardsson

2. Count your age along your bookshelf. What book is it?
Jag tog hyllan där vi har inbundna böcker på svenska och hamnade då på Iris – en sorgesång av John Bayley. En bok jag inte visste vi hade! Den handlar om John Bayleys fru, författaren Iris Murdoch som drabbades av Alzheimer. 

3. Pick a book set in your country (or city).
Det blir en bok som utspelar sig i Sundsvall: Än sjunger hon inga sånger av Susanne Fellbrink. Jag rekommenderar den serien, det har hittills kommit tre böcker och fler är på gång.

4. Pick a book that represents a destination you’d love to travel to.
Just nu är jag mest sugen på att besöka Irland. I högen med nya olästa böcker ligger Det tredje ljuset / Små ting som dessa av Claire Keegan. Det är en irländsk författare som jag inte läst något av så det blir spännande att se om jag tycker om den.

5. Pick a book that’s your favorite color.
Jag har flera favoritfärger men den här boken tycker jag är så vacker i färgen. Och dessutom är det en väldigt bra bok.

6. Which book do you have the fondest memories of?
Nu tänker jag omedelbart på böcker från min egen barndom och väljer en serie som jag älskade som barn: Lotta-böckerna av Merri Vik.

7. Which book did you have the most difficulty reading?
Hm, det var en märklig fråga. Kan nog inte rangordna. Först tänkte jag på böcker som var jobbiga att läsa pga ämnet. Men mitt exempel blir en bok som jag helt enkelt gav upp. Länk i titeln till min förklaring varför: Kryptan av Kate Mosse.

8. Which book on your TBR will you feel the most accomplishment in finishing?
Macbeth av Jo Nesbø. Det kan tyckas märkligt när det är en av mina favoritförfattare. Men jag har försökt ge mig på den i några omgångar, och inte lyckats. Med tanke på att den är rätt tjock så kommer jag att vara mycket nöjd när jag läst den.

En kommentar

  1. Men suck, du orkade alltså inte läsa ut Kryptan. Det hade jag glömt. Jag har ju den stående här i hyllan och jag plågade mig ju igenom hennes Labyrinten så jag har inte direkt varit sugen på att börja med Kryptan. Det här låter ju inte alls bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.