Get To Know Ya Tag

Jamen ännu en tag från Vargnatts bokhylla

Favorite Book of All Time?
Så börjar det med en sådan där omöjlig fråga att svara på. Min smak varierar med ålder och intresse helt enkelt. Så jag väljer en bok som har betytt mycket för mig av många olika skäl: Innan jag brinner av Gaute Heivoll. I länken finns också en förklaring varför den betyder något extra för mig.

Favorite Book Five Years Ago?
Här är bloggen till hjälp. Bästa boken som jag läste 2016 är enligt mina listor Gånglåt av Elin Olofsson. En av mina favoritförfattare, och boken är fortfarande en favorit.

Favorite Duology/Triology/Series?
Favorit och favorit… Den första jag kommer på är serien om Maj av Kristina Sandberg. Läs den!

Last book You Read?
Äntligen en enkel fråga! Jag, en av David Levithan.

Last Book of Poetry I’ve Read?
Varför är förra frågan ”du” och den här ”jag”?
Nåja, det måste vara åratal sedan jag läste en hel bok lyrik. Lite synd egentligen. En bok som jag faktiskt läst under tiden jag bloggat är Old Possum’s Book of Practical Cats av T.S. Eliot. Det är en fantastisk rytm i den, och musikalen Cats som baseras på den är väl värd att se.

What Book most influenced your life?
Det ärliga svaret är – ingen aning. Men en bok som gjorde stort intryck och gjorde jag fick upp ögonen var Rosario är död av Majgull Axelsson. Det är en fruktansvärd skildring av barnprostitution utifrån ett verkligt fall. Majgull Axelsson är en av mina favoritförfattare.

Book That Made You Ugly Cry?
Jag skulle kunna svara Rosario är död här också. Sällan har jag gråtit så mycket. En bok som fick mig att gråta och drömma mardrömmar är En av oss av Åsne Seierstad. Det är den enda skildring av händelserna från Utøya jag läst. Någon gång ska jag försöka läsa mer. Jag räknar med att gråta.

Book That Made You Laugh?
Det är nog oftare jag skrattar än gråter när jag läser. The Bookish Life of Nina Hill av Abby Waxman framkallade en del igenkänningsskratt.

Character You’d Like to Be For A Day?
Hu – i ärlighetens namn ingen. Det finns säkert karaktärer som vore intressant att ”vara” men att vara någon annan skrämmer mig.

Book So Good You Dreamt About It?
Tyvärr så tror jag oftare att otäcka böcker letar sig in i mina drömmar. Men när jag sträckläste Harry Potterböckerna för många år sedan, och var helt uppe i det universumet kan det hända att de kom in i drömmar också.

Book You DNFed?
Den hyllade och omskrivna boken Agaat av Marlene van Niekerks.

What Book are You Excited to Read?
Väldigt många böcker. Men snart kommer Gryningsjakten av Anna Kuru, den avslutande delen om Allie. Den längtar jag efter

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.