Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

I veckan som gick var jag på min första tjänsteresa för i år och åkte tåg för första gången sedan mars 2019. 2019 hade jag över 60 hotellnätter, och mycket resande. Jag hoppas verkligen inte det går tillbaka till det, men det var trevligt att träffa personer jag inte sett på länge. Det blev inget läsande, och när jag kom hem var jag också för trött för att läsa. Men igår morse så läste jag ut boken jag började på i början av veckan. Nu läser jag en text som jag inte kan ge en smakbit på här så smakbiten får komma från boken jag läste ut i går: Jag, En av David Levithan. Huvudpersonen En vaknar upp varje morgon i en ny kropp.

Redan innan jag slår upp ögonen gillar jag Vic. Kvinnligt biologiskt kön, manligt genus. Han lever med sin definition av sanningen, precis som jag. Han vet vem han vill vara. De flesta i vår ålder behöver inte veta det. De håller sig inom den sfär där det är enkelt. Om du vill leva med din egen definition av sanningen, måste du välja att hitta den, en process som i början är smärtsam men till sist ger trygghet.