Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 37 är temat Kroppen

Den här veckan ska jag verkligen försöka gå in och hälsa på er andra bloggare. Det har varit dåligt med det, jag är så himla trött på vardagkvällar och när helgen kommer så pockar andra saker på. Men jag är tacksam för alla er som tittar in här ändå!

Men till veckans tema då. Jag tänkte jag skulle ta lite olika kroppsdelar i titeln. Och som vanligt så väljer jag sådana jag läst. En bok som jag skulle vilja läsa som skulle passa pga titel och tema är Kring denna kropp av Stina Wollter. Det är skrämmande hur många som dömer andras kroppar, inte minst på sociala medier.

  1. Där framtidens fötter vandra av Mattias Edvardsson. En av mina favoritförfattare, och det här är en av hans tidiga böcker. Otroligt fint skrivet om en son och en pappa.
  2. Med sina läppar svalka av Theodor Kallifatides. Ännu en favoritförfattare. Ett stycke nutidshistoria skrivet med ett fantastiskt språk.
  3. Med en blick över axeln av Daniel Waluszewski. Lågmält berättat och mycket intressant om en flykting som kom till Sverige 1945. För mig sätter den fokus på Sveriges neutralitet och den svenska mentaliteten att man inte ska lägga sig i. Och vad det kan få för konsekvenser.