Vargnatts bokhylla är en outsinlig källa för tags! Den här hittade jag där. För ett år sedan drygt!

1. Name one of your favorite books that features a protagonist who is thirty years old or older.
Det är svårt att utnämna en favoritbok, men jag tycker det kommer fler och fler böcker som har äldre huvudpersoner. Först var jag på väg att skriva om någon av Fredrik Backmans böcker, men för en gångs skull ska jag inte göra det. En fin bok som jag tyckte mycket om som handlar en del om att bli gammal och minnet blir sämre är En sång för Hedda av Annika Estassy.

2. Name a book that represents who you were when you were younger.
Oj, det var en svår fråga. Sarah Dessen skriver bra ungdomsböcker och jag minns att jag tyckte Austen i Mycket mer än så hade en del drag som jag kände igen från när jag var yngre.

3. Name a book that represents where you are in your life now.
Här borde jag ta en bok som handlar om någon vars barn precis flyttat ut kanske 😉 Men istället väljer jag en bok av en författare som beskriver min typ av arbetsplats med glimten i ögat. Och mycket träffsäkert. En giftig skandal av Kristina Appelqvist handlar dessutom om Agatha Christie, och deckargenren brinner jag för.

4. Name a book that represents something that has never changed about you.
The Bookish Life of Nina Hill av Abby Waxman borde varje boknörd läsa. För en sådan är jag och har alltid varit. Dessutom så är Nina lik mig på andra sätt…

5. Name one of your favorite classics.
Vissa böcker lever kvar länge hos en. En sådan är Brott och straff av Fjodor Dostojevskij. Jag ägnade ett jullov i gymnasiet åt att läsa den, och minns fortfarande känslan av att bli totalt uppslukad.

6. Name a book you like or would like to read that was published in the year you were born.
Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez är en av de där böckerna jag har tänkt att jag ska läsa någon gång. Men hittills har det inte blivit av. Och jo – jag fick googla för att hitta böcker utgivna det året jag föddes 😉