Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 35 är temat Fyrfota djur

Jamen, det här borde väl gå att få ihop en trio på? Jag har valt tre stycken med fyrfota djur i titeln som jag läst. Länk till recensionen i titeln.

  1. De röda kattorna av Maria Lang. En pusseldeckare fylld av litterära referenser. Katterna i titeln syftar på en de sjutton kattorna i novellsamlingen Mårbacka av Selma Lagerlöf.
  2. The Curious Incident of the Dog in the Night-time av Mark Haddon är en sorglig men fin bok om Christopher, en annorlunda femtonåring, som försöker ta reda på vad som hänt hunden Wellington.
  3. Water for elephants av Sara Gruen utspelar sig i cirkusmiljö. Jacob Jankowski blickar tillbaka till sin ungdom när han reste runt med en cirkus. När cirkusen en dag får ett nytillskott i form av elefanten Rosie så påbörjas det som ska forma resten av Jacobs liv.