Handling från förlagets hemsida: En vårnatt på värdshuset i Kolbäck pågår en födelsedagsfest i restaurangen. Men festen är varken enbart glad eller idyllisk och dessutom dinerar tre udda personer i ett avskilt hörnrum. Så öppnas porten och ännu en gäst stiger in från mörkret. Därmed är upptakten given, upptakten till ett tragiskt och komplicerat mordfall.

Boken: Vem väntar på värdshuset? av Maria Lang kom ut 1972.

Varför jag läste denJag läste den första boken i den här serien 2012. Sen dess har jag samlat på serien och försöker läsa minst två varje sommar och två varje jullov. Vem väntar på värdshuset? är den tjugofjärde boken i serien och den andra jag läste sommaren 2021.

Vad jag tyckte om den: Vem väntar på värdshuset? är en klassisk pusseldeckare av hyfsat bra kvalitet. Den har alla komponenter som en pusseldeckare ska ha, med ett begränsat antal misstänkta, och en gåta att lösa. Jag tyckte att mysteriet var väl komponerat, och det hade inte en uppenbar lösning.

Jag gillar Christer Wijk som karaktär, men tycker mindre och mindre om Camilla Martin. I Vem väntar på värdshuset? spelar hon en roll, och hon tecknas inte särskilt positivt. Att de dyker upp av en slump just på det stället ett mord begås känns krystat. Även i den här boken så har Maria Lang med en verklig person, här är det krögaren på värdshuset. Karaktärerna som är inblandade i mysteriet i Vem väntar på värdshuset? blir lite väl mycket schabloner, men i den här genren fungerar det ändå ok. En sak som jag reagerade på var att de pratade väldigt gammaldags bitvis. Detta ska ju ändå vara 70-tal.

Betyg: 4-

Mer info:
Förlag: P A Norstedts
Sidor: 200 sidor
Betyg på Goodreads: 3,08 baserat på 60 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 23 juli 2021