Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då var det dags för augusti 2019. Resan till Skottland gick över månadsskiftet och såklart hann vi med ytterligare bokköp innan vi lämnade landet. Den sista dagen i Peebles besökte vi John Buchan Story Museum, som handlar om den kända författaren John Buchan (och hans syster som också är författare). Trots att vi har en enkel version i hyllan kunde jag inte motstå ett exemplar av hans berömda The Thirty Nine Steps som filmatiserats flera gånger, bl.a. av Alfred Hitchcock. Jag har läst den förenklade versionen för många år sedan, men inte den här. Den är inte många sidor så jag borde verkligen kunna få den läst!

Recently returned from South Africa, adventurer Richard Hannay is bored with life, but after a chance encounter with an American who informs him of an assassination plot and is then promptly murdered in Hannay’s London flat, he becomes the obvious suspect and is forced to go on the run. He heads north to his native Scotland, fleeing the police and his enemies. Hannay must keep his wits about him if he is to warn the government before all is too late.