Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Under sommaren finns smakbitarna hos Astrid Terese.

Det mesta av tiden nu går att förbereda inför att sonen ska flytta hemifrån. Mycket som ska ordnas och gås igenom. Tidigare i veckan fick vi andra sprutan, så det känns väldigt skönt och bra. Annars så tar vi det lugnt. Vilket innebär att det blivit mycket läst. Jag har dock inte läst en enda bok på norska under sommaren och det kändes som det var hög tid. Så det blev en hyllvärmare, en deckare som utspelar sig 1916 i Trondheim: Nådegiveren av Jan Boris Stene.

Klokken tolv kimte det i veggapparatet i entreen. Det var fra politiet, meddelte telefondamen lakonisk, og koplet samtalen videre til vakthavende overkonstabel vet Trondhjem politikammer. Stemmen jeg ble koplet sammen med, sa at man ønsket å gå gjennom gårsdagens hendelser i ytterligere detalj, og jeg ble følgelig anmodet om å møte på politikammeret klokken 13 for videre avhør. Det slog meg plutselig att jeg antakelig var politiets hovedmisstenkte, i og med at jeg hadde stått bøyd over den døde då politikonstablene ankom til åstedet.