Handling från Goodreads: 
COHEN
It turns out making out with my best friend in high school could be considered gay. Who knew? Apparently, everyone but me.
Now that it’s been pointed out, I can’t help reliving it in my head. Repeatedly. Goodbye Denial Town, hello Confusionville.
When my path leads me down the gay dating app route, I don’t expect to meet anyone I like, but then I meet him.
He can’t be more opposite than me. He’s smart, he hates hockey, and he identifies as demi—something I’ve never heard of.
Yet I can’t deny something’s there. Something I want to explore in person. If only I could get him to agree.
SETH
All my life, I’ve felt broken.
Sick of being asked if I could be gay by ex-girlfriends, friends, and even my parents, I join a gay dating app to prove a point.
I don’t expect to find what’s always been missing. A real connection.
The problem is, I’m too scared to meet him in person. He’s a hockey player, and I fear when he finds out my twin plays for the NHL, I’ll be overshadowed by my overachieving brother. Again.
Worse yet, what happens if we meet and that connection isn’t the same?
When I tell him I’m not ready, he’s disappointed but supportive. Fate, on the other hand, isn’t as accepting.
I had no idea the person I’ve been falling for is someone I already know.

Boken: Goal Lines & First Times av Eden Finley och Saxon James kom ut i februari 2021.

Varför jag läste den: På midsommarafton så tipsade vi i familjen varandra om böcker. Det här var en av de som dottern tipsade mig om. Hon brukar träffa rätt, så när jag kände för en romance valde jag att läsa den.

Vad jag tyckte om den: Goal Lines & First Times är en mycket charmig romance som jag plöjde på en dag… Seth och Cohen får först kontakt via en app, utan att de vet vem den andra är. De lär känna varandra via att ”prata” via meddelanden i appen. Jag gillar humorn som utvecklas dem emellan, och hur de gradvis visar mer och mer av sig själva. Det är fint och där finns glimten i ögat.

Jag tycker mycket om karaktärerna, i synnerhet Seth och Cohen. De visar äkta omtänksamhet och är lyhörda för varandra. Jag gillar också beskrivningarna av deras vänner och familj, det finns en naturlig acceptans och även där omtänksamhet där man kanske minst väntar det.

Goal Lines & First Times är gay (MM) romance, men den innehåller många intressanta och lärorika resonemang om olika typer av sexualitet. Seth är demisexuell, vilket är (vad jag vet) rätt ovanligt i romance, och trots att jag visste en del innan så fick jag veta mer, vilket också ledde till intressanta diskussioner med dottern efteråt. Det finns också stycken om asexualitet som är naturligt invävda och bra skrivna. Vad Kinseyskalan är fick jag också lära mig genom att läsa den här boken..

En del av berättelsen i Goal Lines & First Time handlar om hockey och vad de ska göra efter college, och jag tycker det blir lite väl mycket ”omtag” i den delen, när jag trodde att vi skulle se en avrundning av boken. En annan sak som drar ner intrycket är att det för mig är lite för explicit i beskrivningen av sexet, men det är en smaksak var man drar gränsen.

Som avslutning vill jag säga – låt er inte luras av omslaget. Jag har svårt för den här typen av omslag, och hade missat den här fina romancehistorien om jag bara gått på omslaget.

Betyg: 4

Mer info:
Förlag: Finns ej uppgift
Sidor: 294 sidor
Betyg på Goodreads: 4,28 baserat på 2 984 betyg
Hur jag fick tag på den: Läste på dotterns Ipod.
Utläst: 20 juli 2021