Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till juli 2019, en månad med en hel del boktillskott. Som jag skrev förra veckan i Hett i hyllan gjorde vi en utlandsresa den månaden, till Skottland. Nåja, böcker blev inhandlade då i alla fall, som alltid när maken och jag är ute och reser. I början av resan köpte jag en bok av Ian Rankin som utspelade sig i Edinburgh som jag läste på plats. Det var den tjugofjärde delen i hans serie, och jag fick för mig att jag skulle läsa serien från början.

Från Edinburgh tog vi oss till Peebles där vi var några dagar. En av dagarna tog vi buss till Innerleithen för att se Traquair House. Men först gick vi längs huvudgatan och hamnade i en av de många secondhandbutikerna. För 95 pence så inhandlade vi varsin bok! Båda i mycket bra skick. Min var Hide and Seek av Ian Rankin som är den andra boken i den serien. Tyvärr är det nu den fjärde olästa boken i min hylla som inhandlades i juli 2019. Jag har fortfarande tanken att läsa serien från början.

A junkie lies dead in an Edinburgh squat. Just another dead addict, until John Rebus begins to chip away at the indifference, treachery, deceit and sleaze that lurk beneath the facade of the Edinburgh familiar to tourists.

Only Rebus seems to care about a death which looks more like murder every day, about a seductive danger he can almost taste, appealing to the darkest corners of his mind.