Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Under sommaren finns smakbitarna hos Astrid Terese.

Fortfarande semester. Tempot är lugnt, jag har varit väldigt trött (kanske beroende på borrelian jag fick) och inte orkat så mycket. Men som tur är har jag orkat läsa. Riktigt mycket. Jag har valt böcker helt spontant, inga utmaningar, inga recensionsexemplar, bara vad jag haft lust med. För ett tag sen lånade jag en bok, Sovande jättar av Sylvain Neuvel. Enbart baserat på att jag läst positivt om den inne hos Bokföring enligt Monika. Den har legat och väntat ett tag, nu tyckte jag det var dags att läsa den. Smakbiten kommer från sid 90.

Även det skrämmer mig. Är jag beredd att acceptera allt som kommer ur det här projektet om roboten fungerar? Den kanske kommer att ge oss botemedel mot världens alla sjukdomar. Den kanske också kan döda flera miljoner människor. Vill jag ha det på mitt samvete? Jag önskar att jag visste vad allt det här kommer att leda till, men det gör jag inte. Det enda jag vet är att det här är större än jag, mina tvivel på mig själv eller en samvetskris. Jag inser nu hur djupt obetydlig jag är i jämförelse. Varför får detta att känna mig så mycket bättre till mods?