Hett i hyllan #253

Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till juli 2019, en månad med en hel del boktillskott. Och en del som fortfarande är olästa. Den andra som dyker upp här är en bok av en författare som ofta förekommer på bloggen: Maria Lang. Varje år när vi besöker svärmor i Örebro tar vi också en tur till Nora, och det brukar bli någon bok inhandlad. Numera har jag alla böcker i serien men i juli 2019 var det några som återstod. Jag köpte de tre på bilden: Intrigernas hus, Mördarens bok och Se Skoga och sedan… Den sista är den allra sista delen i serien, och är lite svårare att få tag på, så jag var glad när jag hittade den. Mördarens bok läste jag så sent som förra veckan men Se Skoga och sedan är fortfarande oläst. Det kommer att dröja tills jag kommer så långt i serien. Jag har närmare bestämt 18 böcker kvar att läsa först.

I Skoga sätter man upp en teaterpjäs framförd av stadens skolelever, ett medeltidsspel där ungdomarna är klädda i munkkåpor. Men främlingar i staden ser sin chans att dra nytta av de anonyma kåporna för att dölja sina skumma affärer. Affärer som kulminerar i en svårknäckt mordgåta

dav

5 kommentarer

  1. Jag har ju hela samlingen och Se Skoga… fick jag när den gavs ut. Men jag har hört att den är svår att få tag i. Svår – och ganska dyr – att hitta är även hennes novellsamling Ögonen som kom ut… 1964, tror jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.