I år har det trillat in väldigt många böcker i juni, och flera som jag är verkligt nyfiken på.

Först ut var en överraskning från Polaris: Någon annans tidsfördriv av Ann Edliden. Maken har lånat den av mig och läst den, men jag har inte läst den.

En mycket efterlängtad bok av en favoritförfattare kom från Forum förlag: Blodskam av Caroline Engvall. Den är läst och recenserad.

Från Bazar kom Sista sommaren av Eleonore Holmgren

Tidigare i våras så var jag med på ett event ordnat av Albert Bonniers förlag där olika nya böcker presenterades. Efteråt fick man en bok, och jag valde Flicka, kvinna, annan av Bernardine Evaristo. Jag har läst den men recension kommer senare.

Från Polaris kom andra delen i en norsk serie om Familjen Winther: Om du vill ha mig av Katrine Wessel. Första delen kom i maj och den har jag inte (heller) läst.

Ytterligare en bok från Polaris: Befriaren av Tina N Martin. Det är en förhandsutgåva av en kriminalroman, den ska komma ut i slutet av juli.

Hälsningar från den franska lavendelträdgården av Jo Thomas kom från Polaris.

Från Modernista kom Trettio dagars mörker av Jenny Lund Madsen. Dansk kriminalroman som fått Harald Mogensen-priset för Årets bästa danska kriminalroman och därmed också är nominerad till det nordiska deckarpriset Glasnyckeln.

Så kom då årets mest efterlängtade bok: En familjetragedi av Mattias Edvardsson. Förhandsexemplaret kom i maj och det är recenserat.

Samma dag dök två till böcker upp: Från Modernista kom Satans sommar av Kim Faber och Janni Pedersen. Eftersom jag tyckte mycket om första delen, Vinterland, ser jag fram mot att läsa den här. Från Norstedts kom ett recensionsexemplar som jag tackat ja till på mejl: Sommaren på Nornö av Jennifer Anglade Norberg. Den håller jag på att läsa nu.

Hela elva böcker som hittat hem till oss i juni. Tyvärr har lästiden saknats så det är bara böcker som jag tackat ja till i förväg som jag kunnat prioritera.