Bekännelsen av Jo Spain

Handling från förlagets hemsida: Sent en kväll kliver en man in i det luxuösa hem som tillhör den ökände bankiren Harry McNamara och hans fru Julie. Mannen attackerar Harry, obeskrivligt brutalt, medan Julie ser på, fastfrusen av skräck. 
Det ser onekligen ut som att Harrys många synder – korruption, girighet, svek – till sist hunnit ikapp honom. Och en timme senare överlämnar sig våldsmannen till polisen, som därmed har ett offer, en misstänkt gripen och till och med ett ögonvittne. 
Ändå kan Julie inte släppa känslan av att det kommer mer. Var Carneys snabba bekännelse verkligen ett uttryck för hans samvete? Eller är det bara första draget i ett dödligt spel?

Boken: Bekännelsen av Jo Spain kom ut i januari 2019 på svenska.

Varför jag läste den: Den här boken kom som en överraskning från förlaget 2019. Av någon anledningen blev den en hyllvärmare, och hamnade därför i min utmaning 2021. Författaren är också med i Boktolvan. När jag såg att Bokföring enligt Monika gillade den fick den högre prioritet. Så när jag hade lust att läsa en spänningsroman valde jag Bekännelsen.

Vad jag tyckte om den: Bekännelsen är en spännande bok med bra driv. Den är välskriven, och en sådan bok som fick upp min läslust. Jag ville helt enkelt återvända till läsandet, även kvällar när jag var trött. För mig som van läsare av spänningslitteratur passade den här utmärkt. Jag gillade hur berättelsen var uppbyggd, där man som läsare gradvis fick en annan bild av den oerhört brutala och obegripliga inledningen. Snyggt med olika twistar i handlingen, även om en del kunde man se komma. Möjligen hade man kunnat skära i berättelsen en del, det fanns bitar som jag tyckte gick lite på tomgång.

Berättelsen är uppbyggd med tre POVs; frun Julie, brottslingen JP och polisen Alice. Den sistnämnda tycker jag inte tillför så mycket utom att hon är den mest sympatiska personen i berättelsen. Ett tag funderade jag på om hon skulle vara en återkommande karaktär i andra böcker men det här är ju en fristående. Karaktärerna känns ytliga, och svårt att komma nära inpå. Kanske för att de är så märkliga. Men det spelar ingen större roll eftersom jag ivrigt vill veta vad som har hänt.

Det här är en författare som jag kan tänka mig att läsa mer av. Har en bok oläst i hyllan, men ser nu att det är del två i en serie. Så frågan är om jag ska se till att läsa del ett först.

Bloggat om den har bl.a. Bokföring enligt Monika.

Betyg: 4

Mer info:
Förlag: Modernista
Sidor: 334
Betyg på Goodreads: 3,95 baserat på 3 921 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 18 juni 2021

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.