Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 25 är temat Huvudstäder

Den här veckan hoppas jag få en del tips för framtida resor. För förr eller senare ska vi väl komma iväg till huvudstäder igen tänker jag. Mina exempel är från Europa, men jag valde att ta mig utanför Norden i alla fall.

  1. Capital av John Lanchester. Utspelar sig på Pepys Road i London. Det är en välskriven krönika om några personer med varierande bakgrund mitt i smältdegeln London.
  2. Vi ses på Place de la Sorbonne av Justine Lévy. Utspelar sig i Paris. Finstämt franskt om ett komplicerat mor-dotterförhållande.
  3. En lång dag i Athen av Theodor Kallifatides. Självbiografiskt av en av mina favoritförfattare. Tänkvärt och vindlande om ett son-pappaförhållande och kulturkrockar.

Jag brukar försöka läsa böcker som utspelar sig på den plats dit vi åker. Så som bonus kommer en deckare som utspelar sig i Rom. Jag läste den när vi var där, vilket definitivt förhöjde läsupplevelsen. The Fatal Touch av Conor Fitzgerald.