Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en tur till Linköping och tillbaka under helgen för att hämta dottern är jag rätt slut. Bara idag 57 mils körande. Vi bodde trevligt i Gamla Linköping och på kvällen på rummet så läste jag ut Blodskam av Caroline Engwall. Så nu är det dags att välja ny bok att läsa, och jag har inga måsten på listan (i alla fall inga jag kommer ihåg…) så det får bli Som natten av David Ärlemalm som jag lånat av en vän. Smakbiten är det första stycket i boken.

Asynja blundade och tänkte att hon var på en nöjespark. Att hon satt i en plaststock i en forsränna på väg ut över kanten. Hon räknade tyst till fem, började från början igen. Vågorna slog emot kanoten, stänkte in kallt vatten. Hon satt på golvet mellan männen som paddlade, pressade knäna mot insidan av skrovet. Armarna om barnet i bärsjalen, jackan uppdragen för att skydda det. Rädd att röra sig, rädd för att påverka balansen.