Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 23 är temat Blommor, buskar & träd

Passande tema för säsongen när sommaren kommit. Den första boken jag kom att tänka på hade liljekonvalj i titeln. Sen kom jag på att det gick att ha ett tema i ett tema 🙂 – nämligen Maria Lang.

  1. Rosor, kyssar och döden av Maria Lang. Kom ut 1953. Utspelar sig på en herrgård i Bergslagen mitt i högsommarvärmen där man samlats för att fira en förlovning.
  2. Kung Liljekonvalj i dungen av Maria Lang. En bok från 1957. Ett bröllop ska gå av stapeln och den blivande bruden besöker floristen för att titta på brudbuketten av liljekonvaljer. Sen är hon spårlöst borta.
  3. Gullregn i oktober av Maria Lang. Från 1981. Den här boken har jag inte läst, jag har bara kommit till 1970 i serien som började 1949. Gullregn ska i alla fall förekomma i boken sägs det.