Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Vilken värme. Pang så var det 27 grader. Balkongen gick från att vara vår extra kyl till att vara en bastu. Men ljuvlig sommarkväll igår. Och en utflykt på dagen till Indalsälvens delta. Läsa hann jag också, och faktiskt börja på en ny bok som jag spontanköpte för inte så länge sedan: Em av Kim Thúy. Smakbiten kommer från sid 23.

Hade forskare fått nys på kärlekshistorien mellan Mai och Alexandre skulle Stockholmssyndromet kanske i stället fått heta Tây Ninh-, Bên Cui- eller Xa Cam-syndromet… Mai var en målmedveten tonåring som tog sitt uppdrag på största allvar, men hon var oförberedd på kärleken och dess absurda påhitt. Hon visste inte att hjärtats fyrverkerier kan blända värre än middagssolen, utan förvarning och utan förnuft. Kärleken är som döden, den behöver inte knacka två gånger för att göra sig hörd.