Den här månaden har det trillat in många intressanta böcker – alltid lika härligt!

Först ut är en ny bok från Norstedts: Kristina Sandberg, En ensam plats, som blivit omdebatterad i media. Eller snarare ett omdöme om den. Jag har läst och recenserat. Dessutom har jag intervjuat författaren häromdagen.

Därnäst kom en överraskning från Modernista: Återvändaren av Anders Sundkvist. Det verkar vara en norrlandsdeckare (om man kan kategorisera en bok så). Ja, intressant verkar den i alla fall.

Sen en överraskning från Polaris: Atens portar av Conn Iggulden. Jag har inte läst en enda bok av honom trots att sonen har rätt många i sin bokhylla.

Från kom Ett rent helvete av Anne Liljeroth med tillbehör från Louise Bäckelin förlag. Den läste jag en del om när den först kom ut (det här är pocketutgåvan) och jag är lite nyfiken på den. Det kommer visst en del två snart.

När nomineringarna för Årets bok kom så blev jag nyfiken på en del av böckerna som jag ännu inte läst. En av dem var Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg. Nilmas bokhylla hade en utlottning kopplat till en bokcirkel, och jag vann ett exemplar. Jag har läst den och nu på söndag ska vi bokcirkla om den.

Samma dag kom en överraskning från Polaris: Familjen Winther – En ny tid av Katrine Wessel. Det verkar vara en bok som skulle kunna passa mig. Ja, och så är den ju norsk också.

Så kom det tre böcker på en och samma dag. Höll inte på att få ut dem ur brevfacket. Från LB förlag kom Äppelmannen av Anne Mette Hancock. Det är andra delen i en serie som jag precis läst första delen i. Från Polaris kom två böcker. Den första är Tredje gången gillt av Mia Söderberg. Den andra är Skadedjuret av Sofia Rustan. Det är en deckare i en serie som benämns Morden i Sundsvall. Ja, ni fattar ju att den kommer jag att läsa!

Jag tackade ja till en förfrågan från Bookmark om jag ville läsa Billie Eilish biografi. Det sa jag ja till. Visade sig vara dominerat av bilder, men det ska bli intressant att ”läsa” den ändå.

Jag hade ett presentkort på Akademibokhandeln och när de hade 20 % så handlade jag lite. En bullet journal, en almanacka och så en bok som jag sneglat på ett bra tag: Em av Kim Thúy. Jag har tyckt mycket om hennes tidigare böcker.

Sist ut blir en bild på ett förhandsexemplar av en mycket efterlängtad bok: En familjetragedi av Mattias Edvardsson. Jag fick äran att läsa en tidigare version av den, så jag har sett fram mot att se hur boken är nu i förhandsexemplar. Skriv upp 30 juni för då släpps boken!

Summeringen får bli att det är många fina böcker som hittat hem till mig den här månaden!