Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 22 är temat Kunglighet i handling eller titel

Här kommer mina tre, vitt skilda i genre, böcker. Alla tre har jag läst, länk i titeln.

  1. Red, White and Royal Blue av Casey McQuiston är en charmig romance om Alex som är son till USAs president och Henry som är prins i England.
  2. My Lady Jane av Cynthia Hand, Brodi Ashton och Jodi Meadows är en blandning av fantasy, romance och YA med en lätt och humoristisk ton. Den baseras på Lady Jane Greys mycket tragiska öde. Hon blev som 16-åring drottning över England, men endast i nio dagar. Hon var ett offer i intriger om makten, och avrättades. Mer om henne kan ni läsa här.
  3. The Princess Diarist av Carrie Fisher. Carrie Fisher spelade Princess Leia i Star Wars filmerna och The Princess Diarist är en biografi som kom ut strax innan hon gick bort 2016. Den handlar om en kort period i hennes liv, och hennes förhållande till skådespelarkollegan Harrison Ford.

Som bonus får ni ett fjärde tips: Kongens nej av Alf R Jacobsen om händelserna när Tyskland invaderade Norge i april 1940. Kungen som det anspelar på är kung Haakon. Översatt som Kungens val. Den finns också filmatiserad: Kungens val.