Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Så skönt med helg! Den senaste tidens tempo gjorde att min kropp bestämde sig för att protestera rejält i torsdags, så jag fick åka in akut. I helgen har jag därför försökt fokusera på det som ger energi – mycket sömn, utflykt till havet i sommarvädret, långa samtal med vänner och så förstås läsning. Ja, och så tänka på att vi av en slump lyckades få tider för vaccination! I fredags började jag på En ljusets lek av Louise Penny, den sjunde delen i serien om Armand Gamache. Det här är en serie som jag gillar mer och mer, ju fler böcker jag läser. Försöker läsa delarna ungefär när de utspelar sig på året.

”Varför gör vi detta?” frågade Dominique. För henne var det här en ny sida av grannarna och hon tyckte inte att det talade till deras fördel.
”För att jaga bort de onda andarna”, sa Myrna. När man sa det så där rakt på sak, lät det en aningen osannolikt. Men Myrna trodde på det med hela sitt ansenliga hjärta.
Dominique vände sig till Ruth. ”Jaha, då är du körd förstår jag.”
Det blev tyst, och sedan frustade Ruth av skratt. När Clara hörde det, tänkte hon att det kanske ändå inte vore så förfärligt att förvandlas till Ruth Zardo.