Handling från Goodreads: What if you accidentally fell in love with the right guy?
Andy:
If my life was a movie, I would be the sidekick. Not an especially promising start when my plan is to finally let my best friend know I have a crush on him. No worries, though. I have a plan. I just need a complete makeover. Change everything about myself so that when Falcon returns from his summer vacation, he can finally see I’m the love of his life. I totally know what I’m doing here.
Well, not really.
If I knew what I was doing, I wouldn’t look like every nerd cliché wrapped into one awkward package.
In short, I’m screwed.
But then Law Anderson enters the picture…
Law:
It’s all very simple. I need somebody to tutor my hockey team, and Andy needs somebody to help him with his crush. Sounds like a match made in heaven.
Only the more time I spend with Andy, the more I like this quirky guy who makes me laugh, and pretty soon I’m the one who’s tutoring Andy in way more than we initially agreed upon.
It’s fine.
I have it all under control.
But as weeks pass and the chemistry between us turns explosive, I’m starting to think that I might be in way over my head with Andy.
If only I could make Andy realize that he doesn’t need to change himself for love. If only I could make Andy see that he just needs to be with somebody who has considered him perfect all along…

Boken: Project Hero av Briar Prescott kom ut i mars 2020.

Varför jag läste den: Jag hade läst ett antal verkligen tunga och jobbiga (men bra!) böcker och ville läsa något annat. När jag berättade det för dottern så sa hon ”Du behöver läsa lite fluff. Ska jag rekommendera något?”. Hon rekommenderade och jag valde Project Hero.

Vad jag tyckte om den: Project Hero är en fin och söt historia. ”Cute” är det ord som beskriver den bäst. Det är en berättelse om kärlek och attraktion som växer fram på ett fint och omtänksamt sätt. Båda karaktärerna är personligheter som det är lätt att tycka om, när man som läsare får se deras verkliga jag, som alla runt omkring inte ser. De ser varandra som personer, och är inte ute efter att ändra på något. Det är något som jag gärna ser i en historia i en romance bok. Ändå är just det här med att ändra på någon grundhistorien. Andy tror han behöver ändra på sig för att bli sedd och älskad. Luc visar sig älska honom just för den person han är, inte för den som han vill bli.

Project Hero ligger i genren MM gay contemporary romance, och även om jag läser mycket romance, så är det inte den undergenren som jag läst flest böcker i. Den innehåller en del sexscener, vilket man ska vara beredd på som läsare, det är ofta något som brukar påverka om man gillar en bok i romance eller inte. Det var lite fler sådana scener än jag var beredd på, men inte fler än i t.ex. de böcker av Emma V Leech som jag gillar (som då är MF regencey).

Styrkan i Project Hero är hur fint Briar Prescott beskriver kärleken och attraktionen, samt karaktärsteckningarna. Det var gulligt fluff, precis vad jag behövde!

Ett PS gällande omslaget. Inte det värsta i romancegenren, men den som gjort det kan inte ha läst boken, för personen liknar inte någon av karaktärerna.

Betyg: 4

Mer info:
Förlag: Inga uppgifter
Sidor: 248
Betyg på Goodreads: 4,32 baserat på 2 443 betyg
Hur jag fick tag på den: Nyinköpt på Kindle
Utläst: 17 maj 2021