Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 20 är temat Klassiker jag har läst eller vill läsa

Jag har inte varit på humör att läsa klassiker den senaste tiden så jag väljer tre klassiker som jag läst för länge sedan och som gjorde stort intryck. Sen kan man fråga sig vad som definierar en klassiker. Men det har jag lagt ut texten om förut. Alla mina val läste jag under min gymnasietid i början av 80-talet.

  1. Det går an av Carl Jonas Love Almqvist. Minns inte om den var obligatorisk läsning eller inte men intryck gjorde den. Den väckte stort uppseende när den kom ut början av 1800-talet,
  2. Brott och straff av Fjodor Dostojevskij. Också en klassiker från 1800-talet. Var obligatorisk läsning i gymnasiet, och jag var lätt skeptisk. Men jag tillbringade större delen av ett jullov att läsa den och blev helt uppslukad.
  3. Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset från början av 1900-talet. Det här är nog den klassiker jag nämnt oftast på bloggen. Men den var verkligen en upplevelse att läsa, när jag läste den på 80-talet. Såpass att jag inte vågat ge mig på att läsa om den. Eller läsa fortsättningen…