Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det har varit en jobbig vecka och sömnen har blivit lidande, så min plan för helgen var att sova. Men det har inte gått så bra, och jag är fortfarande ohyggligt trött. Istället har jag försökt umgås med familj och vänner så mycket som möjligt. Och läsa en del. Jag var i behov av en uppmuntrande bok, och som tur var så är den enda boken som jag hade kvar i Makeutmaningen av den karaktären: The Bookish Life of Nina Hill av Abbi Waxman. Det finns hur många passager som helst värdiga att vara med i En smakebit på søndag, men jag kan ju inte skriva av hela boken 😉

Så här kommer några, för jag kunde definitivt inte begränsa mig till ett citat:

Even in the most organized life there is room for whimsy. It just needs scheduling. As her heroine Monica Geller would say, Rules help control the fun.

Nina had looked around and realized she would never run out of things to read, and that certainty filled her with peace and satisfaction. It didn’t matter what hit the fan; as long as there were unread books in the world, she would be fine.

Three hours later, the book finished, her cheeks a little pink because it was so sad and lovely and sad again, Nina stood up and stretched. Coming out of a book was always painful. She was surprised to see things had remained in place while she herself had been roaming other towns, other times.

“Reading isn’t the only thing in the world, Nina.”
”It’s one of the only five perfect things in the world.”
”And the other four are?”
”Cats, dogs, Honeycrisp apples and coffee.”