Handling från Goodreads: IT WAS NEVER SUPPOSED TO BE MURDER …Pensioner Felix Pink is about to find out that it’s never too late … for life to go horribly wrong.
When Felix lets himself in to Number 3 Black Lane, he’s there to perform an act of kindness and charity: to keep a dying man company as he takes his final breath … But just fifteen minutes later Felix is on the run from the police – after making the biggest mistake of his life.
Now his routine world is turned upside down as he tries to discover what went wrong, while staying one step ahead of the law.

Boken: Exit av Belinda Bauer kom ut i januari 2021.

Varför jag läste den: Alla böcker av Belinda Bauer är på autobuy för mig. När jag beställde böcker till makens födelsedag i början av mars slank den här med. Och slank före i läskön.

Vad jag tyckte om den: Exit är en välskriven brittisk deckare. Belinda Bauer är skicklig på att skildra de brittiska miljöerna, som läsare känner jag mig förflyttad dit. Exit är på sätt och vis en mörk historia, det finns en mörk underton i den. Men jag tycker Belinda Bauer är bättre när hon är ännu mörkare, som hon var i den serien om Exmoor hon debuterade med, där Blacklands var den första. Exit har också drag av att vara humoristisk, lite dråplig, och det går inte hem hos mig i den här kontexten.

Karaktärerna är rätt speciella och de flesta gillar jag att läsa om. Men jag har svårt för huvudkaraktären Felix. Det tar mig ett bra tag att förstå att han är så gammal som han ska vara, det stämmer inte för mig. Jag har mycket svårt att begripa mig på honom.

Exit har en stark koppling till The Facts of Life and Death, vilket jag förstod en bit in i berättelsen. Det är samma gäng poliser, och en del andra karaktärer dyker upp också. Jag tog fram den boken, och bläddrade i den, och påminde mig själv om karaktärerna. När jag väl fräschat upp minnet om den så hade jag lättare att begripa och komma in i berättelsen.

Exit är inte min favoritbok av Belinda Bauer, men hon har en hög lägsta nivå, och skriver mycket bra. Det är en njutning att låta sig vaggas in i det brittiska som jag tycker så mycket om. Hon står fortfarande på auto buy.

Betyg: 4-

Mer info:
Förlag: Bantam Press
Sidor: 325
Betyg på Goodreads: 4,22 baserat på 1 639 betyg
Hur jag fick tag på den: Nyinköpt
Utläst: 31 mars 2021