Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 18 är temat Böcker av författare eller med huvudperson som har namnsdag den här veckan.

Vilket kreativt tema! Jag hittar följande namnsdagar: John, Jane, Mona, Monika, Gotthard, Erhard, Marit, Rita, Carina, Carita, Åke, Reidar och Reidun. Först tänkte jag författare, som John Grisham och Jane Harper. Sen ändrade jag mig till karaktärer. När jag hittade tre böcker jag läst med namn i titlarna som funkade så var det självklart!

  1. Låt inte den här stan plåga livet ur dig Mona av Anneli Jordahl. En fin och sorgsen berättelse om Mona som anländer till Östersund 1959 för att arbeta som hembiträde.
  2. My Lady Jane av Cynthia Hand, Brodi Ashton och Jodi Meadows. Romantisk fantasy som löst baseras på Lady Jane Greys öde. Den första i en serie av omgjorda moderniserade berättelser om kända ”Janies” i historien.
  3. Monica Magnus 1966 av Ulrika Ewerman. I mitt tycke årets bästa bok 2020. Baserat på en verklig historia om författarens storasyster.