Första lördagen i månaden hakar jag som vanligt på kulturkollutmaningen.

Just nu…

… läser jag Vinterland av Kim Faber och Janni Pedersen. Det är en dansk deckare som stått ett tag i hyllan och jag varit nyfiken på. Eftersom jag inte ens kommit halvvägs så ska jag inte säga för mycket men jag ser fram mot helgens läsning.

… ser jag på Shadow and Bone på Netflix med maken. Det är en filmatisering av Leigh Bardugos böcker. Jag har läst (och gillat) Six of Crows medan maken har läst flera från Grishaworld. Det är en välgjord serie, men ett sammelsurium av karaktärer från böckerna, och bitvis en helt ny historia.

… lyssnar jag på som alltid på mina spellistor på Spotify, i synnerhet de som självgenereras. Av någon anledning så verkar Spotify tycka att jag ska bredda min smak från country (har ni hört!?). På de senaste listorna har det dykt upp låtar från Miss Li, en artist som jag inte alls lyssnat på tidigare, men det jag nu hör gillar jag!

…längtar jag efter att få de trasiga maskinerna i köket utbytta. De har gradvis gått sönder en efter en. Nu senast var det kyl och frys, och efter att ha fått vänta i nästan två veckor (pga sjukdom på firman som skulle köra ut) och levt med kylväska på balkongen så kom de igår. Lycka! Men mikro och diskmaskin är fortfarande trasiga, och nya dröjer pga långa väntetider med anledning av pandemin. Ett i-landsproblem men viktigare nu när man är hemma hela dagarna. Och nu när vi inte behöver ha maten på balkongen kan värmen få komma också.