Än klämtar klockan av Susanne Fellbrink

Handling från förlagets hemsida: Showartisten Cilla har en tuff höst bakom sig. Med löften och smicker lyckades en omtalad skivbolagsdirektör få med henne i en av landets största dokusåpor, Stjärnfabriken, där talangfulla människor slåss om en musikkarriär inför miljonpublik. Men tv-inspelningen blev inte alls vad Cilla hade tänkt sig.
Nu är det nyårsafton, och snart ska klockorna ringa. På Hotell Södra Berget i Sundsvall förbereder sig Cilla och hennes showgrupp inför kvällens föreställning. Men det Cilla inte vet är att produktionsgänget från Stjärnfabriken också har checkat in – för en kickoff.
Samtidigt som en snöstorm väller in över staden försvinner gäster på det stora hotellet, en efter en. Går det en mördare lös mitt bland allt nyårsfirande?

Boken: Än klämtar klockan av Susanne Fellbrink kom ut i januari 2021. Det är den tredje delen i serien om Cilla.

Varför jag läste den: Det här är tredje delen i en deckarserie som utspelar sig i Sundsvall. Jag har läst och gillat de tidigare böckerna så det var klart att jag ville läsa den här också. Jag läste den i en streamingtjänst.

Vad jag tyckte om den: Än klämtar klockan är en välskriven deckare med bra driv. Den är lättsam på ett sätt, men har också ett djup, i synnerhet i temat om psykisk ohälsa. Än klämtar klockan passade mig bra, och i ärlighetens namn så hetsläste jag den delvis. Det brukar inte vara så bra för upplevelsen, men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Jag är riktigt imponerad av Susanne Fellbrink som skrivit och gett ut tre så bra böcker på så kort tid, utan att de varken känns som hastverk eller en enda lång bok. Alla tre är bra, men Än klämtar klockan är den bästa ur flera aspekter. Trots att det finns mycket allvar i Än klämtar klockan, och en del brutala brott, så lyckas Susanne Fellbrink med humor och värme ändå göra det till en behaglig läsning.

I tidigare böcker har jag varit frustrerad på Cilla, som varit märkligt passiv och tagit rätt mycket skit. I Än klämtar klockan har Cilla utvecklats (på ett rimligt sätt) och jag gillar hur hon funderar och reflekterar. Nu är hon en karaktär som också blir ett skäl att läsa vidare i serien. Det ska bli intressant att se hur hon utvecklas.

Det är tydligt att Susanne Fellbrink använder sina erfarenheter från underhållningsbranschen och sätter fingret på mycket som är galet och fel. Ibland känns det överdrivet, men jag befarar att det inte alls är det, utan att det stämmer med verkligheten. Jag gillar den här serien för att den utspelar sig i Sundsvall. Än klämtar klockan utspelar sig mest på Hotell Södra Berget, men eftersom jag känner till hotellet och har varit på evenemang av olika karaktär (och på spaet) så blir igenkänningsfaktorn hög.

Jag hoppas det kommer fler böcker i den här serien. Ser fram mot nästa!

Betyg: 4

Mer info:
Förlag: Printz Publishing
Sidor: 313
Betyg på Goodreads: 3,44 baserat på 16 betyg
Hur jag fick tag på den: Book Beat
Utläst: 6 mars 2021

En kommentar

  1. Visst är det roligt att läsa böcker som utspelar sig där man bor 🙂 Eller där man befinner sig, det funkar också. Jag har ju ett självklart val av bok om jag någonsin lyckas ta mig till Sundsvall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.