Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här helgen håller jag mig hemma eftersom jag har en lättare förkylning. I morse var det tidig morgon, vi har tvättstuga. Städning ska det visst också bli. Men det känns som om det kan bli en del tid i soffan med en bok också för jag är rätt trött. Det är fint väder ute men än så länge riktigt kyligt.

Igår så plöjde jag en romance av Emma V Leech, en sån man blir glad av. Boken jag ska börja på idag misstänker jag blir en annan upplevelse: Shuggie Bain av Douglas Stuart som vann Booker priset 2020. Jag köpte den spontant för drygt en vecka sedan. Smakbiten är början på boken.

The day was flat. That morning his mind had abandoned him and left his body wandering down below. The empty body went listlessly through its routine, pale and vacant-eyed under the fluorescent strip lights, as his soul floated above the aisles and thought only of tomorrow, Tomorrow was something to look forward to.