Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag så handlar Hett i hyllan om en bok som flyttade in i maj 2019, den femte som fortfarande är oläst: Det är ugglor i mossen av Maria Lang. Ja, ni som följer den här bloggen vet att jag gradvis samlat på mig Maria Langs hela serie om Christer Wijk. Som jag skrev förra veckan på bloggen så var jag i maj 2019 en sväng till Erikshjälpen för att titta efter handväska. Jag kom hem med både väska och två böcker av Maria Lang som jag inte hade tidigare. Den ena, Dubbelsäng i Danmark, visade jag redan förra veckan. Det är ugglor i mossen är bok nummer 26, och hittills har jag läst 22 böcker. Det finns goda chanser att den här blir läst snart. Kanske redan i år!

Runt den isolerade stugan vid Alntorpsmossen i närheten av Skoga – bland blåbärsris och ljung, tallar och vitblommande skvattram – anas ugglor i mossen i både bokstavlig och bildlig bemärkelse. Människorna på platsen är få och mordgåtans lösning till synes enkel, men ändå gäckar ugglorna i det längsta Christer Wijk.