Nu har det verkligen tagit fart. Nya böcker kommer ut fortare än man hinner läsa. Och så mycket bra! Här kommer tillskotten till min samling under mars.

Först ut är den tredje och avslutande delen i trilogin om Iris Riverdal: Idag dör alla gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter från Piratförlaget. Den är läst och recenserad på bloggen.

Sen kom ett recensionsexemplar från Norstedts: Galgbergets väktare av Anna Jansson, den tjugoandra delen i serien om Maria Wern. Den är också läst och recenserad.

En överraskning kom från Polaris: Faust av Gustaf Skördeman. Det är den andra delen i en serie där jag inte läst den första, Geiger, än.

Ner damp en överraskning – nämligen en av årets mest efterlängtade böcker med en personlig hälsning från författaren. Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson (Albert Bonniers förlag) är läst och recenserad.

Från Polaris kom två överraskningar: Ecstasy av Isabelle Bervenius och En förlorad kärlek av Alyson Richman.

Maken fyller år i mars och när jag beställde böcker åt honom så slank det ner två böcker till mig också. Två efterlängtade böcker av författare som står på autobuy hos mig. Bägge är lästa men ännu inte recenserade. The Survivors av Jane Harper och Exit av Belinda Bauer.

Jag har läst två skönlitterära böcker av Sundsvallsförfattaren Daniel Waluszewski tidigare. Han mejlade och undrade om jag ville läsa hans nya bok På plats i Sundsvall. Det är en bok med händelser kopplade till platser i Sundsvall. Inte den typ av bok jag brukar läsa men jag har tänkt använda den nu under våren under promenader för att upptäcka nytt. Och lära mig nytt.

Från Modernista kom en överraskning: Everland av Lars Göran Persson. Verkar utspela sig bl.a. i Jämtland.

Sista dagen i månaden kom ytterligare en bok från Modernista. Andra delen i en serie där jag läst den första: Norrskensnatten av Anna Kuru. Den är prioriterad i läsningen.

Min läsning i mars har delvis styrts av det här inflödet och jag är lite imponerad ändå av att så många böcker är lästa. Vad jag förstått är det här bara början av en spännande vårutgivning.