En smakebit på søndag – Den andra systern

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Verkligen skönt med en fyradagarshelg för att ladda batterierna. Mest har jag sovit eller vilat, men det är väl det jag behöver antar jag. Som tur är har jag i alla fall orkat läsa också. Och så har jag ätit för mycket onyttigt, men det hör också påsken till.

Men åter om läsningen – jag har redan läst ut april månads bok i Makeutmaningen, Bergens stjärnor av Jojo Moyes. Den var riktigt bra! Nästa bok på tur är en deckare (såklart det måste bli lite påskekrim!) som dök upp i brevlådan så sent som i torsdags: Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström. Det är den andra delen i serien om John Adderly. Jag gillade den första delen, så jag hoppas gilla den här också. Smakbiten är det första stycket i boken:

Flickorna lyckades äntligen hålla samma fart. De höll varandra i händerna och kiknade av skratt när gungorna i stålställningen svingade mot allt högre höjder. Mamman missade föreställningen med ögonen i mobilen, men från bänken ett tjugotal meter bort såg Alicia glädjen i deras snoriga ansikten. Två systrar, synkroniserade med varandra och världen i en perfekt pendelrörelse. Som om de vore en och samma kropp.

12 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.