Första lördagen i månaden hakar jag som vanligt på kulturkollutmaningen.

Just nu…

… läser jag Bergens stjärnor av Jojo Moyes. Jag brukar gilla Jojo Moyes böcker, så jag har sett fram mot att läsa den. Den ingår i årets upplaga av utmaningen som vi kallar Makeutmaningen, där maken väljer tio böcker som han läst och gillat och där jag ska sedan läsa de böckerna på tio månader.

… ser jag på serien Country Comfort på Netflix tillsammans med maken. Det som lockade var såklart att det är country musik med, det var ungefär det vi visste innan. Vi har bara sett tre avsnitt än, och jag vet inte exakt vad jag ska tycka. Den är upplagd som en sitcom från 80-talet, med pålagda skratt, inklippta scener som tydligt är gjorda i studios, ja allt som en gång var.

… lyssnar jag på Spotifys förberedda listor. Vilket innebär mest country och pop. Igår så upptäckte jag att de lagt ut en massa olika personliga mixar som är baserat på låtar man lyssnat på själv. Just nu lyssnar jag på en som heter 80-tals mix, och låten i lurarna är Brother Louie av Modern Talking och nästa är Ännu doftar kärlek av Marie Fredriksson.

…längtar jag efter att få lite mer energi så jag kan ta tag i några projekt här hemma. Gå igenom och sortera böcker är ett av dem. I går så rensade jag i min ”att-läsa-hylla” så det inte står fullt så många böcker där. Hyllan står bredvid min säng och tanken är att jag ska gå dit i första hand när jag ska läsa något nytt. Det i sin tur betyder att flera böcker ska in i de ordinarie hyllorna.