Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag så handlar Hett i hyllan om en bok som flyttade in i maj 2019, den fjärde som fortfarande är oläst: Dubbelsäng i Danmark av Maria Lang. Ja, ni som följer den här bloggen vet att jag gradvis samlat på mig Maria Langs hela serie om Christer Wijk. I maj 2019 var jag en sväng till Erikshjälpen för att titta efter handväska. Jag kom hem med både väska och två böcker av Maria Lang som jag inte hade tidigare. Dubbelsäng i Danmark är bok nummer 27 i serien, och jag har läst 22 böcker hittills. Så det borde inte dröja så länge innan jag läser den här.

Camilla Martin-Wijk är i Köpenhamn för att göra ett gästspel på Kungliga teatern. På en tillställning sticker en viss Preben Felding till henne en lapp med en adress på. Trots att hon inte borde hon är ju gift, även om äktenskapet med Christer Wijk inte är så bra för tillfället tar hon en taxi dit senare.

När hon kommer fram till huset ligger en sovande person i dubbelsängen och Camilla slocknar bredvid. Men snart upptäcker hon att det inte alls är Preben som ligger där. Den här personen är en död kvinna.

Christer Wijk bestämmer sig för att agera professionellt och försöker koncentrera sig på det Camilla berättar om den döda kroppen hon hittat. Känslorna får vänta tills han hittat mördaren.