Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Vecka 13 är temat: Barnboksfavoriter (Internationella barnboksdagen den 2 april)

Roligt när man får veta att det finns sådana dagar som Internationella barnboksdagen! Istället för att ta mina egna favoriter så kommer här tre favoriter från när barnen var små. Böcker som barnen ville vi skulle läsa om och om igen, och som faktiskt kändes OK att läsa om och om igen.

  1. Pannkakstårtan av Sven Nordqvist. Ja egentligen vilken bok som helst i serien om Pettson och Findus. Det är moderna svenska klassiker, och jag kan inte se mig mätt på de fantastiska illustrationerna där man hittar fler och fler detaljer. Relationen mellan Pettson och hans katt är tecknad med fantasi och kärlek.
  2. Mamma Mu städar av Jujja och Tomas Wieslander. Vänskapen mellan Mamma Mu och Kråkan är mycket underhållande att läsa om. Även här är Sven Nordqvists fantastiska illustrationer en tillgång. I just den här boken är bilden på hur Kråkan städar något som jag kan identifiera mig med. Och vem skulle inte bara vilja spruta allt med vit färg istället för att städa?
  3. Håkan Bråkan och roboten Rex av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Vi läste flera böcker i den här serien med barnen, just när de var i den åldern och gick på förskola. Den här var den som jag minns starkast, eftersom i synnerhet dottern alltid skrattade pärlande högt i scenen när roboten Rex ska säga ”skjuter” och det kommer som ett helt annat ord…