Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 11 är I rättvisans tjänst (böcker med poliser, advokater, domare osv.)

Ja, jösses här finns ju hur många som helst att ta av med tanke på alla kriminalromaner jag läser! Jag väljer en av varje helt enkelt.

  1. Polis av Jo Nesbø. Av en oändlig mängd deckare med poliser blir det här ändå det självklara valet. Andlöst spännande norskt krim om trasiga människor, ofattbar ondska och rättsväsendet.
  2. The Litigators av John Grisham. När Grisham skriver om advokater så skriver han som bäst (det finns faktiskt en som på svenska heter Advokaten men den har jag inte läst). Fartfyllt amerikanskt om att slåss mot de stora, behålla sin advokatheder och ändå överleva.
  3. Domaren av Ian McEwan. Välskrivet och engagerande om de moraliska och etiska svårigheterna i ett rättssystem. Filmatiseringen är bra också!