Ett livsavgörande ögonblick av Julia Quinn

Handling från förlagets hemsida: Gregory Bridgerton är en riktig romantiker. När han träffar Hermione Watson är han helt övertygad om att hon är Den rätta. Vad han inte vet är att hennes hjärta tillhör någon annan. Hermiones väninna, Lucy Abernathy, allierar sig dock med Gregory för att hjälpa honom att vinna Hermiones kärlek. Vad Lucy inte förväntar sig är att hon själv ska börja få komplexa känslor för honom. Detta är ett stort problem – hon är nämligen redan förlovad med en annan man. Men tänk om Gregory är den rätte?

Boken: Ett livsavgörande ögonblick av Julia Quinn kom ut 25 januari 2021. I original heter den On the way to the wedding och kom ut 2006.

Varför jag läste den: Jag har läst alla tidigare böcker i Bridgerton som kommit ut på svenska så jag bevakade ivrigt när den åttonde och sista skulle komma ut.

Vad jag tyckte om den: Julia Quinn är bra på att skriva romance och jag gillar verkligen serien om Bridgerton. Framförallt är det familjen som jag tycker om, relationerna mellan syskonen (och mamman), men också att kvinnorna och männen har respekt för varandra och är självständiga. När jag började läsa Ett livsavgörande ögonblick så var jag sugen på att läsa romance, vilket gjorde att jag antagligen läste boken för fort. Det gjorde att jag inte riktigt fastnade i historien.

Ett livsavgörande ögonblick är mer mysig än het attraktion. Gregory och Lucy tycker om varandra och passar bra ihop, men deras hinder känns inte helt övertygande. Historien blir lite tjatig, i alla fall efter att de insett att de fastnat för varandra, och det gör de rätt snart. Det är också långt och utdraget om Lucys förestående bröllop med en annan man än Gregory, och det blir lätt överdrivet.

Ett livsavgörande ögonblick är inte den bästa i Bridgertonserien, men det är roligt att ha läst alla, och att ha helhetsbilden av familjen. Det finns fler böcker, som har serienummer med ”halva” som utspelar sig mellan de åtta böckerna, och det finns också en som heter The Bridgertons – Happily Ever After som jag är sugen på att läsa.

En sak som jag inte förstår mig på är de svenska titlarna och omslagen. Jag kan helt enkelt inte komma på vilken bok som är vilken, varken när jag läser titeln eller ser omslaget. Men nu har jag ju läst allihopa så det spelar mindre roll.

Betyg: 3+

Mer info:
Förlag: Forum
Originaltitel: On the way to the wedding 
Översättare: Anna Thuresson
Sidor: 254
Betyg på Goodreads: 3,84 baserat på 36 085 betyg
Hur jag fick tag på den: Book Beat
Utläst: 27 januari 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.