Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det har varit en intensiv och uttröttande vecka, så i fredags var känslan verkligen ”Äntligen fredag!”. Det finns att göra på helgen också, och listan är inte helt avprickad. Men igår fick jag ändå lite tid att läsa, och läste ut The Hypnotist’s Love Story av Liane Moriarity. Jag var också förbi igår och hämtade ett exemplar av När bergen sjunger av Nguyễn Phan Quế Mai som jag skulle få låna. Så den har jag precis börjat på. Smakbiten är början av boken.

Min mormor sa ofta till mig att våra förfäder inte försvinner när de dör, utan de fortsätter vaka över oss. Nu känner jag att hon betraktar mig när jag sätter fyr på tre rökelsestickor med en tändsticka. På mina förfäders altare, bakom träklockan och faten med ångade mat, glimmar min mormors ögon till när en orangeblå låga slår upp och förtär rökelsen.