Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 11 är Irland (St. Patrick’s Day den 17 mars)

Åh – det här blir bra! Jag har tänkt utforska vad som finns att läsa från Irland, jag läser alldeles för lite därifrån. När vi någon gång i framtiden kan börja resa igen ligger Irland högt upp på vår lista.

Veckans topplista för mig är den här gången inte böcker jag läst, utan böcker jag tänkt läsa eftersom de står olästa här hemma i hyllan!

  1. Miraklet av Emma Donoghue beskrivs så här: Anna är elva år och bor med sin djupt troende familj på den irländska landsbygden. Trots att hon helt slutade äta för fyra månader sedan verkar hon vara vid god hälsa. Hennes familj tror att hon är utvald av gud, och att hon kan komma att bli Irlands första helgon på över 500 år.
  2. Skintown av Ciarán McMenamin. Utspelar den sig i Enniskillen i Nordirland på 80- och 90-talet.
  3. Frukta det du begär av Jo Spain. En spänningsroman som utspelar sig i Dublin. Visserligen andra delen i en serie där jag inte har den första. Men läsa den vill jag ändå.